joi, 26 decembrie 2013

Alearga Porcu'


Cu 2 zile inainte de Craciun iesisem cu Dragos sa alergam vreo 10 km pe potecile din Trivale ca sa nu iesim din forma pentru Gerar. La sfarsitul turei am zis ca, hai sa alergam si in ziua de Craciun, sa iasa cozonacul si friptura si carnatii, hai sa alergam porcu. Mai dupa putin timp zic ca, hai ca poate mai vrea si altcineva sa alerge. Am facut repede un poster cu un porcusor dragalas in plina alergare, am pus un mesaj, am creat un event pe FB si am asteptat sa vedem cine ni se mai alatura. Initial am fost putin sceptic pentru ca nu ma gandeam eu ca are de gand cineva sa alerge chiar in ziua de Craciun, cand mai toti oamenii normali stau acasa si se relaxeaza, se duc in vizita sau se uita la Tv sau au alte activitati recreative de Craciun.
Ca sa motivam putin am promis ca vom oferi la sfarsitul alergarii ceai cald si biscuiti.

La ora 3, ora stabilita pentru alergare, ne-am numarat 13 persoane in fata Palatului Copiilor din Pitesti. S-a vrut sa fie o alergare usoara, distractiva pe o distanta de circa 5-6 km, ritm relativ mic, de jogg, freerun, fara un traseu prestabilit dinainte, pe poteca de padure.

Inainte sa purcedem am facut o poza de grupa, apoi START.

Am inceput sa alergam usor in grup, umar la umar, pe drumul asfaltat din fata Palatului Copiilor. Erau si cativa curiosi prin parc care se uitau putin ciudat la noi. Am trecut pe langa patinoar, pe langa "grota" iar in dreptul Schitului Trivale, dupa circa 600 de metri de la start am parasit soseaua si am urmat poteca de padure.

A urmat  o mica urcare, apoi o mica coborare, alergam pe langa "casa bantuita" si ajungem pana aproape de "Cornul Vanatorului", cotim spre dreapta , urmam pentru o bucata scurta traseul marcat al celor de la Arges Autumn Race, mai coboram o vale, mai urcam un deal si ajungem aproape de Gavana. De aici ne-am mai rasfirat putin. Eu am ramas putin mai in urma cu Coco, care era la prima lui alergare din ultimii multi ani si am zis sa stau langa ca sa nu ramana singur si sa-l motivez sa termine cu bine traseul. Ajungem "la platou " si de aici mai avem sub 1 km pana la locul de unde am pornit.

















In total GPS-ul a aratat ca am alergat aproximativ 6.4 km parcursi in ca 45 de minute. Am ajuns la masini, am servit participantii cu ceai, biscuiti si bomboane.

                                 
La final, ca surpriza am oferit si o medalie frumoasa si o diploma onorifica.
Pana la urma a iesit o alergare frumoasa chiar in ziua de Craciun si multumesc celor care au venit "sa alerge porcu' ".
La multi ani Andreei, care a alergat de ziua ei, si ne-a servit cu  bomboane!
Sper sa ne strangem la fel de multi sau poate si mai multi si la anul.
Pentru ca nu cred ca exista o comunitate de alergatori amatori in oras, impreuna cu Dragos am hotarat sa facem un grup pe facebook al alergatorilor din Pitesti "Alerg in Pitesti" .

O zi frumoasa, toate cele bune, Craciun fericit si La multi ani!











Niciun comentariu: